Patyrusios vestuvių viešnios patarimai jauniesiems

fotogidasPer pastaruosius trejus metus apsilankius daugiau nei dešimtyje vestuvių, jau galima drąsiai dalintis savo nuomonę ir padėti draugams rengti vestuves. Tačiau tie draugai turėtų atsižvelgti į patarimus, ypač tuos, kurie turėtų išgelbėti nuo vestuvių katastrofos. Todėl pasidalinsiu trim pastebėjimais, kurie greičiausiai pravers ir jums.

Ar numatėte ką veiks svečiai, kol jūs būsite užsiėmę vestuvių fotosesija?

Dažniausiai po vestuvių ceremonijos jaunieji išvyksta valandėlei fotografuotis, tuo tarpu svečiai keliauja į šventės vietą ir ten laukia jaunųjų. Ką jie ten veikia? Užkandžiauja, geria gaiviuosius gėrimus, kavą, nes paprastai barmenai, padavėjai nuoširdžiai jais rūpinasi. Visgi valandą ar daugiau žmonės laukia. Ir dažnai tie žmonės yra nepažįstami – abiejų pusių draugai ir giminės. Tas laukimas turėtų būti išnaudotas susipažinimo, „komandos“ formavimo žaidimams, kurie leistų bent jau sužinoti žmonių vardus, sukurti jaukią atmosferą, kad kol jaunieji grįš, visi jau būtų atsipalaidavę ir draugiški.

Išsirinkite gerą vestuvių fotografą

Vestuvių fotografai yra vieni svarbiausių vestuvių sėkmės elementų. Gal net svarbiausi. Gaila, jog daugelis nuotakų taupo būtent fotosesijos sąskaita arba fotografą užsako paskutinį mėnesį. Labai didelė klaida, kadangi geri fotografai jau būna užsakyti prieš metus. Todėl vos tik suderinus datą reikia užsakyti fotografą. Geras fotografas fotografuos tiek jaunuosius, tiek svečius, leis visiems pasijausti dėmesio centre ir įamžins geriausias akimirkas. Todėl nereikia jam taupyti.

Pasikliaukite profesionalais dėl maisto kiekių

Daugiau nėra geriau! Teko dalyvauti ne vienose vestuvėse, kuriose maisto kiekis kelis kart prasilenkė su svečių skaičiumi. Paprastai todėl, kad pagrindinis maistas (karšti, užkandžiai) užsakomi restorane, tačiau desertus, gėrimus, vaisius, saldumynus atsiveža vestuvių kaltininkai. Žinoma, dar visuomet atsiranda gera tetulė kurį „įsūdo“ keptą karpį, dėdė, kuris padovanoja kokį nors super firminį užkandį, o vaisių ir keksiukų ant saldumynų stalo nugula po kelis kilogramus. Iš sovietinių laikų įsišaknijęs stygiaus jausmas ir baimė „kad tik nepritrūktų“ lemia tai, kad maisto ir gėrimų šventėje yra tikrai per daug. Tam iššvaistomos milžiniškos sumos, kurias galima būtų buvę panaudoti kitur, pavyzdžiui, galėtų būti užsakytas geresnis vestuvių fotografas ar šventės vedėjas. Todėl maisto kiekius reikėtų derinti su profesionalais, kurie lengvai gali paskaičiuoti kiek ir ko reikia įsigyti.